latinica  ћирилица
24/09/2017 |  12:45 ⇒ 20:36 | Аутор: РТРС

Вучић уручио пасош и личну карту Рејфу Фајнсу (ВИДЕО)

Предсједник Србије Александар Вучић уручио је данас у Београду пасош и личну карту Србије британском глумцу и редитељу Рејфу Фајнсу.
Српски пасош глумцу Ралфу Фајонсу - Фото: РТРС
Српски пасош глумцу Ралфу ФајонсуФото: РТРС

Британском глумцу и редитељу Рејфу Фајнсу, предсједник Србије Александар Вучић уручио је личну карту и пасош Србије, јер у свијету промовише српску културу. Глумац култних холивудских филмова, у Београду је 2008. снимио свој први редитељски филм “Кориолан”.

Чувени глумац, на српском је рекао да се у Србији увијек осјећа добродошло, и да му је част што је постао српски држављанин.

“Никада нисам мислио да ћу постати Србин. Сада изгледа јесам, онако. Мој живот је обогаћен вашом храном, вашим вином, вашом добротом и вашим пријатељством. Хвала вам што сте прихватили овог Енглеза у вашу отаџбину. Ја сам почаствован”, рекао је Фајнс.

Предсједник Вучић каже да је Фајнс показао да воли Србију још од снимања свог филма у Београду, и да је својим промовисањем српских вриједности заслужио личну карту и држављанство Србије.

"Срећни смо што сте постали грађанином ове земље, а ми ћемо љубављу и пажњом покушати да вам узвратимо оно што ви осјећате према нашој земњи и према нашем народу. Добро дошли у Србију, сад сте ви домаћин и више нисте и никада нећете бити гост”, нагласио је Вучић.

Предсједник Србије пожелио је глумцу “Енглеског пацијента”, “Шиндлерове листе” и “Брижног баштована” да више времена проводи у Србији него у својој првој отаџбини, и да Србију воли са истом страшћу као што је воли данас.