latinica  ћирилица
24/09/2017 |  18:45 | Аутор: РТРС

Осумњиченима у случају "бентли" укинут притвор

Тројици осумњичених за угрожавање безбједности предсједника Србије Александра Вучића у случају "бентли" укинут је притвор јер су испитани предложени свједоци због којих им је притвор био одређен.

Они се терете за кривично дјело угрожавање безбједности и то предсједника Србије Александра Вучића, а у даљем току поступка браниће се са слободе, јавио је Тањуг.

Из притвора, у којем су били три седмице пуштени су у петак, 22. септембра, пошто је у тужилаштву свједочио власник "бентлија", бивши фудбалски репрезентативац Ивица Драгутиновић, потврдио је њихов бранилац Горан Нинић.

Портпарол Вишег суда у Београду Бојана Станковић прецизирала је да је судија за претходни поступак на приједлог Више јавног тужилаштва и одбране у петак поподне укинуо притвор према окрвиљенима, након што је тужилаштво испитало предложене свведоке, чиме су уједно престали разлози за њихово даље задржавање у притвору.

У наредном периоду очекује се одлука Вишег јавног тужилаштва о оптужењу.

У овом случају терете се Лука Радуловић, Милош Т. и Стеван Д.

Они су ухапшени 2. септембра, недуго пошто су на кружном току у 8.20 часова на Топчидерској звезди налетјели аутомобилом "бентли" шпанских регистарских ознака на возило у којем се налазио предсједник Србије, а које се кретало у колони.

Возача бентлија Луку Радуловића, иначе, тражи аустријско правосуђе због покушаја убиства држављанина Румуније у дискотеци у Бечу у марту ове године.

Извор: Срна