latinica  ћирилица
24/09/2017 |  19:34 ⇒ 25/09/2017 | 12:29 | Аутор: РТРС

Скандалозан говор Црнатка у Салцбургу; За неиспуњавање упитника ЕУ оптужио Српску (ВИДЕО)

ПДП-ов министар иностраних послова БиХ Игор Црнадак, учествујући на Међународној конференцији европских региона и градова у Сацбургу, није пропустио прилику да, по узору на сарајевске колеге, поново нападне Републику Српску и њене институције.
Црнадак - Хан - Фото: СРНА
Црнадак - ХанФото: СРНА

На панел дискусији о сљедећој генерацији нових чланица Европске уније, министар иностраних послова БиХ Игор Црнадак је, упитан због чега БиХ касни са достављањем одговора на питања из упитника Европске комисије, иако су то земље региона много брже урадиле, ничим изазван, јавно критиковао власт у Републици Српској и њене институције.

"Припадам политичком блоку који се строго противи Влади Републике Српске. Видимо да је њихова политика довела Републику Српску до највећег могућег нивоа корупције и најнижег могућег нивоа економије и оптимизма људи”, изјавио је Црнадак у свом говору.

Представници политичког живота у Српској, који су присуствовали дискусији, згрожени су Црнатковим обраћањем. Поручују да је ово непримјерено министру, који је на ту позицију изабран гласовима из Републике Српске.

"Изјава господина Црнатка, ничим изазвана, да је Српска крива за неиспуњавање упитника, је против институција РС и неприхватљива у било ком контексту", изјавила је Наталија Тривић, потпредсједница Уједнињене Српске.

Црнадак је, између осталог, рекао да је разлог кашњења одговора на упитник Европске комисије, затегнута политичка ситуација у БиХ, којој се не назире крај.