latinica  ћирилица
24/09/2017 |  21:35 | Аутор: РТРС

"Теслин времеплов" добитник BalCannes награде за најбољи регионални пројекат

На јубиларном десетом Викенд медија фестивалу у Ровињу проглашени су најистакнутији пројекти у јадранској регији, а мултимедијални пројекат компаније Телеком Србија "Теслин времеплов" добитник је престижног BalCannes 2017 признања за најбољи пројекат чија је реализација обухватила неколико тржишта у региону.
Добитници награде за Теслин времеплов (Фото: Promо) -
Добитници награде за Теслин времеплов (Фото: Promо)

Награда је уручена представницима ПР агенције Red communication која је заједно са компанијом Телеком Србија организовала спектакуларне пројекције “Теслиног времеплова“.

Компанија Телеком Србија несвакидашњим пројектом обиљежила је 160 година од рођења великана српске науке Николе Тесле, а јединствена представа о његовом животу и раду приказивана је током 2016. године на централним градским локацијама у више градова.

"Теслин времеплов" гостовао је у Београду, Новом Саду, Нишу, Крагујевцу, Херцег Новом, Будви и Бања Луци, а одушевљена публика испраћала је аплаузом живописну причу “испричану“ на аутентичним фасадама кроз уникатан спој технологије и умјетности.

Више од милион људи, како уживо тако и путем мтс ТВ-а и друштвених мрежа, увјерило се у величанственост 4Д пројекција које је креативно уобличио мултимедијални умјетник, Душан Јововић.

"Теслин времеплов" сада наставља своје путовање и ван региона тако да ће сви грађани и посјетиоци Беча имати прилику да уживају у нестварном спектаклу под отвореним небом. У аустријској пријестоници пројекције су заказане за 29. и 30. септембар на згради Техничког универзитета са почетком у 20.30 часова.

Извор: Блиц