latinica  ћирилица
25/09/2017 |  12:59 ⇒ 20:22 | Аутор: РТРС

СНСД: Опозиција потврђује да ради на рушењу институција (ВИДЕО)

Савез независних социјалдемократа саопштио је да је опозиција у Републици Српској организовањем такозване "скупштине народа" само још једном потврдила да према нечијем налогу ради на рушењу институција Српске, овај пут копирајући масу у Федерацији БиХ која је послије паљења и рушења институција, такође, организовала сличне скупове.
СНСД -
СНСД

Из СНСД-а наводе да је разлика само у томе што су организатори у ФБиХ могли рачунати на велики број незадовољних грађана, док је у Републици Српској спремност да руши и урушава институције исказало само десетак усамљених посланика опозиције.

СНСД сматра да само онај ко жели урушавање и нестанак Републике Српске може приступити стварању измишљених и паралелних институција.

"За СНСД ће увијек постојати само једна Народна скупштина и у којој ће само народ Републике Српске, а не било која страна амбасада или Сарајево, одређивати ко ће бити власт, а ко опозиција. А, за кога народ у Републици Српској мисли да треба бити власт, јасно су јуче исказали и грађани Трнова у Источном Сарајеву", додаје се у саопштењу.

СНСД је захвалио грађанима Трнова који су јуче на ванредним изборима за начелника општине у великој већини гласали за кандидата ове странке Драгомира Гаговића, "придружујући се на тај начин свим оним општинама широм Републике Српске у којима је прошле године на локалним изборима СНСД освојио убједљиву побједу".

"И становници Трнова су јуче још једном доказали да Република Српска није подијељено друштво, како неки покушавају лажно приказати, јер је доминантна већина грађана Српске опредијељена за владајућу коалицију предвођену СНСД-ом.
Побједу у Трнову посвећујемо нашем Горану Вујичићу, који је свој живот посветио развоју Трнова. СНСД и Трново га неће никада заборавити", наводи се у саопштењу СНСД-а.

Потпредсједник СНСД-а Никола Шпирић изјавио је да је стварни циљ одржавања скупштине покушај опозиције да на све начине изазове инциденте у Српској.

Извор: Срна