latinica  ћирилица
25/09/2017 |  16:52 | Аутор: РТРС

Црнадак: У Салцбургу ништа нисам ружно рекао о Српској

Министар иностраних послова БиХ Игор Црнадак рекао је да је у Салцбургу позитивно и афирмативно причао о Републици Српској, њеном значају и улози, као и њеним великим надлежностима које морају да буду уважене на путу БиХ ка ЕУ.
Црнадак на конференцији европских региона и градова - Фото: СРНА
Црнадак на конференцији европских региона и градоваФото: СРНА


"Ниједна ружна ријеч није речена ни о Бањалуци нити о Републици Српској. На крају свог говора позвао сам колеге министре за европске интеграције из региона да сљедећи такав скуп одржимо у Бањалуци", навео је Црнадак.

Он је истакао да је прошле године довео 10 министара иностраних послова у Бањалуку и направио промоцију за какву ће, како каже, градоначелнику Бањалуке Игору Радојичићу "требати наредних сто година". Црнадак каже да је Радојичићево реаговање на његов наступ у Салцбургу показује да је Радојичић "ситни локални политичар, спреман на најгоре подвале и подметања".

Када је ријеч о кандидатури Бањалуке за европску пријестоницу културе, Црнадак тврди да се њему као министру из Бањалуке или било коме у министарству које води никада није обратио ни Радојичић нити било ко од његових сарадника да заједнички раде на овој кандидатури.

Извор: СРНА