latinica  ћирилица
25/09/2017 |  19:05 ⇒ 26/09/2017 | 09:55 | Аутор: РТРС

И општина Угљевик плаћала медијске услуге БН телевизији! (ВИДЕО)

Општина Угљевик је за медије и информисање само у прошлој години планирала 120.000 КМ, да би ребалансом средства достигла 150.000, а према незваничним информацијама потрошено је чак 176.000 КМ. Највећи дио финансијског колача одлази БН телевизији. Званичне податке одборници још чекају. Власт ће их, према најавама, изнијети на наредној сједници општинског парламента.
СО Угљевик - Фото: РТРС
СО УгљевикФото: РТРС

Опозициони одборници пореде средства за одређене социјалне категорије и издвајање за медије, прије свега за БН телевизију. На примјер, млади брачни парови који желе проширити породицу добијају три пута мање новца.

- У прошлој години је ребалансом предвиђено 150.000 КМ, а потрошено 176.000 за медије, а највише тих средстава иде за БН ТВ - каже Милутин Тасовац, одборник СНСД-а.

Опозиоциони одборници још нису добили званичан извјештај од општинске власти колико се издваја новца за медије, прије свих за БН телевизију. Очекују да се то деси на наредној сједници локалног парламента. Кажу да је почетна цифра за медије прије неколико година била 80.000 КМ.

- Велика средства се издвајају, од 120 до 150 хиљада КМ, у зависности да ли је изборна година или не. Овдје нема уравнотеженог извршења буџета, поједине ставке се изврше са 170 одсто, а неке се уопште не извршавају - истиче Далибор Којић, одборник СНСД-а.

- Грађани који гледају БН ТВ имају утисак да је овдје рај, да је општина развијена, да нема проблема, а уопште није тако - додаје Тасовац.

Грађани Угљевика сматрају да се издваја превише новца за БН телевизију. Сматрају да се та средства могу рационалније утрошити, на примјер за инвестиције и отварање нових радних мјеста.

Начелник општине и предсједник СО Угљевик данас нису били на послу, па смо ускраћени за њихов коментар. РТРС је прије неколико мјесеци послала допис општинској управи у којем је затражила одговор о финансирању медија. Одговор никада нисмо добили.