latinica  ћирилица
26/09/2017 |  07:50 | Аутор: РТРС

Коловози мокри и клизави

На путевима у Републици Српској и Федерацији БиХ коловози су јутрос мокри и клизави, видљивост је смањена због магле у котлинама и уз ријечне токове, а на дионицама које пролазе кроз усјеке и поред камених косина учестали су одрони.
Путеви - Фото: РТРС
ПутевиФото: РТРС

На подручју Кнежева неопходан је додатни опрез при вожњи јер је видљивост, због густе магле, мјестимично смањена на свега 20 до 30 метара, док је на превоју Хан Поглед, на магистралном путу Власеница-Хан Пијесак, видљивост до 80 метара, саопштено је из Ауто-мото савеза Републике Српске.

У току су радови на реконструкцији водоводне мреже на дијелу магистралног пута у градској зони Невесиња, због чега је измијењен режим саобраћаја.

У току су завршни радови на изградњи вијадукта "Маховљани" на дионици ауто-пута Бањалука-Добој, због чега је петља "Маховљани" затворена за сав саобраћај, а возачи могу користити петљу "Александровац".

Измијењен је режим одвијања саобраћаја на магистралном путу Клашнице један-Прњавор, због регулисања улаза и излаза на магистрални пут возила градилишта која су ангажована на изградњи ауто-пута Бањалука-Прњавор.

Измјене у одвијању саобраћаја планиране су у периоду од 7.00 до 19.00 часова.

Због изласка механизације ангажоване на изградњи ауто-пута Бањалука-Добој измијењен је режим саобраћаја на регионалном путу Прњавор-Станари, секција Прњаворска петља.

С циљем безбједног одвијања саобраћаја на ауто-путу "9. јануар" Прњавор-Добој, успостављен је посебан режим саобраћаја у подручју петљи "Прњавор" и "Јоховац".

Још трају радови на изградњи вијадукта на дионици магистралног пута Нова Топола-Клашнице, на локалитету Маховљанске петље, гдје у времену од 23.00 до 5.00 часова долази до обустава саобраћаја у максималном трајању до 30 минута, највише четири пута током овог периода.

Због радова на санацији тунела Каловита Брда, на дионици магистралног пута Љубогошта-Пале саобраћај је у тунелу потпуно обустављен и одвија се обилазницом у непосредној близини.

У току је изградња канализационе мреже, због чега је на дионици магистралног пута Бијељина-Главичице у улицама 27. марта и Српске војске у Бијељини саобраћај обустављен за сва возила.

Саобраћај теретних возила одвија се искључиво обилазницом, док се путничка возила преусмјеравају на градске улице.

Због деминирања терена на деминерском радилишту Клакари Доњи 12 и Клакари Доњи 13 на магистралном путу Брод-Оџак радним данима од 8.00 до 18.00 часова саобраћај се одвија тако да обуставе трају 30, а пропуштање саобраћаја 10 минута.

Због бушења и минирања терена на дионици магистралног пута Рогатица-Устипрача у мјесту Дуб долази до повремених обустава саобраћаја у трајању од пет до 15 минута у периоду од 9.00 до 10.00 и од 14.00 до 17.00 часова.

На регионалном путу Површнице-Лопаре изводе се радови на санацији клизишта због чега је саобраћај теретних возила преусмјерен на путни правац Лопаре-Прибој-Бањ Брдо.

На регионалним путевима Карановац-Кнежево у мјесту Љубачево и дионици Укрина-Горња Вијака због активираног клизишта саобраћа се једном траком.

На дионици магистралног пута Брод на Дрини-граница БиХ/Црне Горе /Шћепан Поље/ забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.

На подручју Федереције у току су радови на путним правцима Хаџићи-Пазарић, Ступари–Кладањ, Тузла-Калесија и Семизовац-Илијаш.

На граничним прелазима нема дужих задржавања.

Због радова у Хрватској на граничном прелазу Стара Градишка сужен је коловоз, тако да се на том граничном прелазу може очекивати спорије саобраћање.

Извор: СРНА