latinica  ћирилица
26/09/2017 |  15:23 ⇒ 18:43 | Аутор: РТРС

Приједор: Цијена гријања остаје иста (ВИДЕО)

У приједорској Топлани трају припреме за почетак предстојеће сезоне гријања. Цијена гријања остаће на нивоу прошлогодишње, урађен је ремонт и обезбијеђена довољна количина биомасе за већи дио предстојеће сезоне.
Топлана Приједор - Фото: РТРС
Топлана ПриједорФото: РТРС

У котловници нове приједорске Топлане на биомасу, све је спремно за нову сезону гријања, која ће, уколико буде потребе, почети 1. умјесто 15. октобра. Приједорчани већином немају замјерки на испоруку топлотне енергије током прошле сезоне, али очекују да гријање почне што прије због хладнијег времена ових дана.

Из Топлане поручују да су обезбијеђене довољне количине биомасе за гријање до краја године, а у току је припрема постројења и отклањање кварова на мрежи. Након „хладне“, услиједиће „топла“ проба.

"Ремонт је завршен, а у току је допуњавање система са омекшаном водом. Ускоро ће гријање кренути и према стамбеним објектима о чему ће наши корисници бити благовремено обавијештени", истиче Зоран Кнежевић, директор Топлане. 

Цијена гријања остаће на нивоу прошлогодишње. Укупна дуговања према приједорској Топлани износе више од шест милиона марака, а највећи дужници су из категорије домаћинстава. Акције за измирење дуговања, организују се током цијеле године.

"За једнократно измирење дугова отписујемо око 70 одсто камате. Такође смо омогућили један вид кредитирања кроз репрограм у трајању од пет година што значи максимално до 60 рата, а тада отписујемо око 50 одсто камата", додаје Кнежевић. 

У оквиру приједорске Топлане ради и постројење за производњу електричне енергије, захављујући којем ово предузеће обезбјеђује додатне приходе.