latinica  ћирилица
26/09/2017 |  15:46 ⇒ 15:46 | Аутор: РТРС

"Сенке над Балканом" и пред публиком у Македонији

Нова серија продуцента и редитеља Драгана Бјелогрлића "Сенке над Балканом" представљена је јуче публици у Македонији, на 38. међународном филмском фестивалу "Браћа Манаки".
"Сенке над балконом" - Фото: РТРС
"Сенке над балконом"Фото: РТРС

Многобројна публика, баш као и велики број филмских умјетника који се већ традиционално окупљају у Битољу, имали су прилику да премијерно виде прву пилот-епизоду серијала који ће се емитовати и на македонској телевизији.

Филмски сусрети "Браћа Манаки" су, након Сарајева и Ниша, већ трећи фестивал који је у свој програм уврстио представљање "Сенки над Балканом", гдје је показано велико интересовање за прву сезону новог остварења које потписује Драган Бјелогрлић.

Радња прве сезоне серије "Сенке над Балканом" смјештена је у бурно раздобље краја двадесетих година прошлог вијека који се завршио увођењем Шестојануарске диктатуре.

У Београду, у коме се укрштавају и сукобљавају интереси с различитих страна свијета, главни ликови, двојица крим инспектора, које тумаче Бјелогрлић и Андрија Кузмановић, суочавају се с низом неочекиваних обрта.

Почетак телевизијског емитовања заказан је за крај октобра и серија ће упоредо бити приказивана на јавним сервисима у БиХ, Србији, Македонији, Словенији, Црној Гори, као и у Руској Федерацији.

Поред Бјелогрлића, који има главну улогу, у "Сенкама над Балканом", у серији играју Александар Галибин, Жарко Лаушевић, Марија Бергам, Гордан Кичић, Ненад Јездић, Бранимир Брстина, Слободан Бода Нинковић, Драган Петровић Пеле, Горан Богдан, Милица Гојковић, Тони Михајловски, Милош Самолов, Марко Живић, Ива Кевра и други.

Сценарио за ову серију су, према филмској причи Стевана Копривице, написали Даница Пајовић, Дејан Стоиљковић, Владимир Кецмановић и Драган Бјелогрлић, а музику и овог пута потписује Магнифико.

Подсјетимо и да је Бјелогрлићев "Кобра филм" серију реализовао у копродукцији са Радио- телевизијом Републике Српске.

Извор: РТРС, Б92