latinica  ћирилица
26/09/2017 |  17:28 ⇒ 19:10 | Аутор: РТРС

У Келн стиже 5.000 Звездиних навијача?

Пред дуел Келна и Црвене звезде у Лиги Европе, њемачка јавност страхује од могућих испада, јер у Келн долази око 5.000 навијача Црвене звезде.
Навијачи Звезде - Фото: РТС
Навијачи ЗвездеФото: РТС

Уочи дуела Келна и Црвене звезде, њемачки медији велику пажњу поклањају навијачима београдске екипе.

Угледни лист Билд у први план ставља навијача "црвено-бијелих" Ивана Богданова, познатог по томе што је прекинуо утакмицу репрезентације Италије и Србије у Ђенови прије седам година, и страхује да гости могу да изазову немире у граду и на трибинама стадиона у Келну.

Локални лист из Келна Колнер Штат очекује чак 5.000 навијача Црвене звезде, међу којима је најмање половина без улазница јер им сљедује пет одсто од капацитета стадиона од 46.000.

Наводи се да ће стадион бити препун јер Келн игра прву европску утакмицу на свом терену послије 25 година, као и да ће полиција да ангажује 1.000 припадника око терена.

"Свјесни смо да постоји велика опасност од навијача Црвене звезде, који у великим количинама практикују алкохол и пиротехнику. Проблем је и што навијачи Келна имају појачане емоције јер им клуб послије 25 година игра у Европи, што значи и већу опасност од конфликта. Полиција је у сталном контакту са властима града Келна и одговорним особама", преноси Колнер Штат наводе из полиције.

Утакмица 2. кола Х групе између Келна и Црвене звезде игра се у четвртак од 19 сати.

Извор: РТС