latinica  ћирилица
26/09/2017 |  17:34 ⇒ 18:08 | Аутор: РТРС

Савјет министара БиХ: Макнути БиХ са "сиве листе"

Финализација одговора на Упитник Европске комисије је у завршној фази, а потом слиједи превод на енглески језик, наводи се у информацију о активностима Дирекције за европске интеграције коју је данас разматрао Савјет министара.
Савјет министара БиХ - Фото: РТРС
Савјет министара БиХФото: РТРС

Савјет министара упознат је данас о информацији Правобранилаштва БиХ о захтјеву "Хрватске електропривреде - ХЕП" за мирно рјешење спора против БиХ у вези са изградњом "Рудника и термоелектране Гацко", у складу са споразумом влада тадашњих југословенских република БиХ и Хрватске о реципрочном унапређењу и заштити улагања и Уговором о енергетској повељи.

Министарство спољне трговине и економских односа ће за једну од наредних сједница предложити одлуку о формирању сталног преговарачког тима за мирно рјешавање спорова у који ће бити укључени експерти за одређене области.

Закључено је и да је Акциони план за БиХ за отклањање недостатака у борби против прања новца ради хармонизације система спречавања прања новца и финансирања тероризма спроведен у складу са препорукама радне групе за финансијско дјеловање. Савјет министара позвао је све надлежне институције и друга тијела да континуирано наставе активности на спровођењу донесених прописа из Акционог плана.

Извор: СРНА