latinica  ћирилица
27/09/2017 |  14:41 ⇒ 19:35 | Аутор: РТРС

Удружење "Част отаџбине" пружило подршку институцијама Српске

Представници Удружења "Част отаџбине" истакли су данас да осуђују "поступке лидера опозиције која руши Републику Српску" и пружили подршку предсједнику Српске Милораду Додику, министру унутрашњих послова Драгану Лукачу и другим институцијама у Српској.
Удружење Част отаџбине (фото: facebook.com) -
Удружење Част отаџбине (фото: facebook.com)

Предсједник Удружења "Част отаџбине" генерал Родољуб Анђић рекао је да оно што опозиција ради уназад годину дана сматрају као директни атак на Републику Српску, на њене институције, на предсједника државе Милорада Додика, на Скупштину и напад на Владу.

Он је позвао све грађане који су се борили и стварали Републику Српску да не дозволе да их "изманипулишу плаћеници или људи уцијењени од западних ментора да крену против онога што су сами стварали".

"Наши грађани су за четири године рата широм ратишта и Републике Српске проливали крв, остављали дијелове тијела на ратишту, а укупно је више од 20.000 погинулих у овоме рату", истакао је Анђић.

Он је додао да ниједног од лидера опозиције, иако се они продају за ствараоце и браниоце Републике Српске, није срео ни на једном ратишту Републике Српске, а прошао је бројна ратишта.

"На том путу мог ратовања једино сам од њих срео онога којег они нападају, а то је Драган Лукач који је водио одред полиције послије свог рањавања. Нападају предсједника државе, а он је данас персонификација одбране Републике Српске. Ако још и Скупштину разбију онда је отворен пут за коначно уништење Републике Српске и увођење у унитарну БиХ", рекао је Анђић.

Коментаришући приједлог за усвајање декларације о војној неутралности, Анђић је истакао да никада не би могао да буде "ратни друг" са НАТО алијансом, која га је само у Републици Српској и на ратиштима у БиХ бомбардовала пет-шест пута.

Члан Удружења Недељко Ћорић из Бијељине рекао је новинарима да је, за разлику од неких других својих вршњака попут /предсједника СДС-а/ Вукоте Говедарице, са поносом носио униформу Војске Републике Српске.

"У та времена заиста је било тешко бранити Републику Српску. Нисам једини који се борио за Српску. Много мојих вршњака и млађих од мене уградили су своју младост у темеље Републике Српске", рекао је Ћорић.

Он је додао и да је много његових вршњака за Српску дало своје здравље и животе, "док је Вукота Говедарица на камиону брашна дезертирао и побјегао у Нови Сад".

"Говедарица не треба да нам држи придике о моралу, патриотизму и о љубави према Републици Српској. Он недвосмислено свој патриотизам ових дана показује искључиво према /лидеру СДА/ Бакиру Изетбеговићу и унитарној БиХ", поручио је Ћорић.

Командант одбране Кошара Љубинко Ђурковић истакао је да је Република Српска драгуљ у васколиком српству.

"Српски народ нити смије, нити може, нити хоће дозволити да рушитељи, без обзира по чијем налогу, да ли то било западних ментора или унутрашњих интереса БиХ, сруше Републику Српску која је значајна за васколико српство", рекао је Ђурковић.

Предсједник извршног одбора Удружења "Част отаџбине" Бранислав Окука рекао је да је саборцима Лукача и грађанима Српске познато на којим је све ратиштима био министар полиције.

"Драган Лукач је име које је златним словима записано у нашу историју, а дочекали смо да на њега кидишу дезертери и кукавице. Разлог је јасан, Лукач је наставио да брани и гради Републику Српску и у миру", рекао је Окука.

Он је истакао да је Република Српска већа и значајнија од свих, те да нико нема право да се зарад функција и привилегија коцка, нити са прошлошћу, нити са будућношћу дјеце.

Милан Јоловић Легенда један од  ратних команданта Војске Републике Српске такође је дао пуну подршку министру унутрашњих послова Српске, Драгану Лукачу.

- Желим да дам пуну подршку нашем ратном другу, брату, министру МУП-а Српске, Драгану Лукачу усљед напада које доживљава у посљедње вријеме.То је један од ријетких српских јунака, ратних команданата, који обавља једну јавну функцију, рекао је Јоловић.

 

Извор: СРНА/РТРС