X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
Хотел Вавилон
01/10/2017 |  08:32 ⇒ 20:56 | Аутор: РТРС

Уједињена Српска: Скуп против подјела и сукоба у Републици Српској (ФОТО/ВИДЕО)

У Бањалуци је завршена мирна шетња против подјела и сукоба симболично названа "Мир браћо", коју је организвала Уједињена Српска.
Бања Лука: Уједињена Српска - Фото: РТРС
Бања Лука: Уједињена СрпскаФото: РТРС

Предсједник Уједињене Српске Ненад Стевандић поручио је данас у Бањалуци да је пут сарадње незамјењив, те да је Српској неопходна порука мира, како би се сви вратили за преговарачи сто и у Народној скупштини расправљали демократским средствима, а никако прекидањем сједница.

Стевандић је рекао да је порука мира и сарадње упућена и са данашње мирне шетње, коју је Уједињена Српска организовала како би указала да је потребно све ствари које не ваљају поправљати мирним путем, а не рушити.

"Народ ће на изборима одлучити и изабрати оне који то раде боље и који треба да их воде", рекао је Стевандић новинарима.

Он је нагласио да Уједињена Српска, осим народа, на мир позива и политичке партије.

"Упутили смо писма СНСД–у и СДС–у, као водећим политичким блоковима, у вези са Републиком Српском и БиХ, јер ја наш различит однос према томе ко смо и како у БиХ треба да представљамо Републику Српску и довео до ових криза", рекао је Стевандић.

Он је изразио захвалност грађанима који су се у великом броју прикључили данашњој шетњи и показали подршку порукама мира.

"Са нама је данас много већи број грађана које смо окупили за три дана, него што су их други окупили за седам дана", рекао је Стевандић.

Он је грађанима окупљеним на бањалучком Тргу Крајина поручио да је много мање тешко "сјести са братом, па кад се са њим и не слажеш, разговарати, те понудити народу да изабере, него отићи у ров, борити се, изгубити главу и оставити своју породицу".

"Нама је много мање тешко него онима који су пали за Републику Српску да градимо мир. У име све наше браће и сестара којима је Република Српска одузела живот, а дала будућност њиховој дјеци, желимо да почне покрет мира и разговора", поручио је Стевандић.

Предсједник Градског одбора Уједињене Српске у Бањалуци Милан Петковић је рекао да они који желе да врше насилне промјене и који позивају на сукобе, морају да се опамете, сједну за сто заједно са онима који их позивају на мир.

"Упутили смо позиве свим политичким партијама које су на зараћеним странама и рекли им да морамо сјести сви заједно да разговарамо и да се не дијелимо, јер браћа не смију да се свађају и дијеле", рекао је Петковић.Предсједник Градског одбора Уједињене Српске у Бањалуци Милан Петковић је рекао да они који желе да врше насилне промјене и који позивају на сукобе, морају да се опамете, сједну за сто заједно са онима који их позивају на мир.

"Упутили смо позиве свим политичким партијама које су на зараћеним странама и рекли им да морамо сјести сви заједно да разговарамо и да се не дијелимо, јер браћа не смију да се свађају и дијеле", рекао је Петковић.

Извор: РТРС, СРНА