latinica  ћирилица
01/10/2017 |  15:01 | Аутор: РТРС

Вулин: Београд ће помоћи да Србима буде боље у Хрватској

Министар одбране Александар Вулин рекао је у Шибенику, гдје је присуствовао устоличењу епископа далматинског Никодима, да ће предсједник и Влада Србије учинити све да Србима у Хрватској буде боље и да кроз разговоре са хрватском државом заиста промијене њихов живот набоље.
Александар Вулин (фото: © Tanjug/ RADE PRELIC) -
Александар Вулин (фото: © Tanjug/ RADE PRELIC)

Вулин, који је као изасланик предсједника Србије присуствовао церемонији одржаној у Саборном храму Успења Пресвете Богородице, рекао је након церемоније да ће српски предсједник Александар Вучић и Влада Србије наставити да брину о Србима ма гдје да живе.

"Бринуће посебно о Србима који живе тешко, који су суочени са неразумевањем, некада мржњом, а скоро увек са некажњеним нападима на себе", рекао је Вулин.

Он је рекао да постоје српска села у Далмацији у којима нема путева, а у многима нема чак ни струје, саопштено је из Министарства одбране Србије.

"Наша политика јесте таква да кроз дијалог, да кроз разговоре покушамо да помогнемо Србима који живе на овим просторима да живе боље и да им наша политика свакако помаже", рекао је је Вулин.

Извор: СРНА