latinica  ћирилица
01/10/2017 |  15:16 ⇒ 20:27 | Аутор: РТРС

У понедјељак претежно сунчано (ВИДЕО)

У Републици Српској и Федерацији БиХ сутра ће бити претежно сунчано и мало топлије вријеме уз пријатну температуру, до 23 степена Целзијусова.

Јутро ће бити хладно и претежно ведро, а око ријека и по котлинама понегдје уз појаву магле. У појединим предјелима магла ће се задржавати до средине дана, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Јутарња температура ваздуха биће од три до седам, на југу до 12, у вишим предјелима око нуле. Највиша дневна температура ваздуха биће од 18 до 23, на југу до 25, у вишим предјелима од 14 степени Целзијусових.

У уторак, 3. октобра, ујутро ће бити хладно и претежно ведро, али уз мало вишу температуру него претходних дана. Током дана биће топлије и сунчано, на западу и сјеверу постепено наоблачење које поподне доноси слабу кишу. Увече и ноћи ка сриједи киша ће се ширити ка југу и истоку.

Јутарња температура ваздуха биће од три до девет, на југу до 13 степени Целзијусових. Највиша дневна температура ваздуха биће од 20 до 26, у вишим предјелима од 15 степени Целзијусових.

У сриједу, 4. октобра, ујутро ће бити облачно уз слабу кишу, а на истоку нешто јаче падавине. До средине дана киша ће престати да пада, уз разведравање од запада и југа. На истоку ће слаба киша падати и током дана, а поподне и у овим предјелима биће суво уз постепено разведравање.

Јутарња температура ваздуха биће од девет до 14, у вишим предјелима од шест степени Целзијусових. Највиша дневна температура ваздуха биће од 15 до 21, на југу до 24, у вишим предјелима од 12 степени Целзијусових.

У четвртак, 5. октобра, јутро ће бити хладније и претежно ведро. Током дана биће претежно сунчано и мало топлије, на сјеверу и западу поподне ће бити умјерено облачно. Јутарња температура ваздуха биће од три до девет, на југу око 12 степени Целзијусових. Највиша дневна температура ваздуха од 19 до 25, у вишим предјелима од 15 степени Целзијусових.

У Српској и ФБиХ данас је суво, сунчано и пријатно вријеме.

Вјетар ће бити слаб, на сјеверу сјевероисточни, а у осталим подручјима, углавном, југозападни, подаци су Федералног хидрометеоролошког завода.

Температура ваздуха у 14.00 часова: Бјелашница три степена Целзијусова, Хан Пијесак 12, Мраковица и Чемерно
13, Крупа на Уни, Соколац 15, Источно Сарајево, Гацко и Калиновик 16, Мркоњић Град, Нови Град, Рибник, Сребреница, Шипово, Бањалука, Невесиње и Србац 17, Зворник, Бијељина, Добој, Ливно, Сарајево и Бугојно 18, Фоча, Тузла 19, Рудо и Вишеград 20, Билећа и Требиње 21, Неум 22, а Мостар 23 степена Целзијусових.

Извор: СРНА