X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
02/10/2017 |  08:25 ⇒ 08:25 | Аутор: РТРС

Без проблема у одвијању саобраћаја

На већини путева у Републици Српској саобраћај се одвија редовно, а у котлинама и уз ријечне токове, као и преко планинских превоја магла мјестимично смањује видљивост на појединим дионицама, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.
Саобраћај - Фото: РТРС
СаобраћајФото: РТРС

На дионицама које пролазе кроз усјеке и поред камених косина могући су одрони камења и земље на коловоз.

Због санације тунела "Каловита брда" на дионици магистралног пута Љубогошта- Пале саобраћај је у тунелу потпуно обустављен и одвија се обилазницом у непосредној близини.

Због изградње канализационе мреже на дионици магистралног пута Бијељина-Главичице /улице 27. марта и Српске војске у Бијељини/ саобраћај је обустављен за сва возила. Саобраћај теретних возила одвија се искључиво обилазницом, док се путничка возила преусмјеравају на градске улице.

Још трају радови на изградњи вијадукта на дионици магистралног пута Нова Топола-Клашнице, локалитет Маховљанске петље, од 23.00 до 5.00 часова због чега су на снази обуставе саобраћаја до максимално 30 минута, највише четири пута током овог периода.

На регионалном путу Површнице-Лопаре због санације клизишта саобраћај теретних возила преусмјерен је на путни правац Лопаре-Прибој-Бањ Брдо.

Због деминирања терена на деминерском радилишту Клакари Доњи 12 и Клакари Доњи 13 на магистралном путу Брод-Оџак радним данима од 8.00 до 18.00 часова саобраћај ће се одвијати тако што ће бити обустављан 30 минута и пропуштан 10 минута.

Због бушења и минирања терена на дионици магистралног пута Рогатица-Устипрача у мјесту Дуб на снази су повремене обуставе саобраћаја, од пет до 15 минута од 9.00 до 10.00 и од 14.00 до 17.00 часова.

На регионалним путевима Карановац-Кнежево, у мјесту Љубачево, и дионица Укрина-Горња Вијака, због активираног клизишта, саобраћа се једном траком, наизмјенично.

На дионици магистралног пута Брод на Дрини-Шћепан Поље забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.

У Федерацији БиХ јутрос се вози по мјестимично влажним коловозима, а учестали су и одрони, па је неопходна опрезнија вожња.

У току су радови на магистралном путу М-17, код градског моста у Коњицу, као и у мјесту Доњи Хаџићи, па се током дана на оба локалитета саобраћа једном траком наизмјенично.

На граничним прелазима јутрос нема дужих задржавања.

На граничном прелазу Стара Градишка сужен је коловоз због радова у Хрватској, па се на граничном прелазу Градишка/Стара Градишка може очекивати спорије одвијање саобраћаја.

Извор: СРНА