latinica  ћирилица
02/10/2017 |  09:23 ⇒ 13:44 | Аутор: РТРС

Штрајкачи Бање Дворови од четвртка пред Градском управом

Штрајкачи из Бање Дворови почеће од четвртка, 5. октобра, редовно да долазе на протесте пред Градску управу Бијељина, најавио је предсједник Синдиката Бање Зоран Остојић.
Бања Дворови - штрајк - Фото: РТРС
Бања Дворови - штрајкФото: РТРС

На данашњем окупљању испред Бање Дворови, у којој је рад обустављен 11. септембра, радници су као основни захтјев изнијели смјену руководства, а потом исплату седам плата.

Остојић је рекао новинарима да ће протести пред сједиштем градских челника у Бијељини услиједити сваког дана од 10.00 до 11.00 часова, до испуњења захтјева.

Он је нагласио да ће у међувремену 52 радника Бање Дворови, којима се дугује већ осма плата, пријавити 250 чланова својих породица за исхрану у Народној кухињи, која дјелује у граду.

"Градски оци немају рјешења, ни ово руководство, па ћемо покушати да правно вратимо имовину Бање коју нам је локална власт одузела и да помоћ тражимо од ресорног министарства, иако смо фирма од локалног интереса", каже Остојић.

На данашњем протесту штрајкачи су поручили да је под садашњим руководством Бања Дворови за осам мјесеци пословала са губитком од 220.000 КМ, при чему су материјални трошкови увећани шест пута.

Остојић је рекао да су показатељи пословања катастрофални, а да су губици далеко већи за осам мјесеци ове године од укупних губитака направљених у двије претходне године.

За данас најављени преговори Синдиката са руководством и градским челницима о рјешавању проблема Бање Дворови нису одржани јер је градоначелник Бијељине Мићо Мићић на службеном путу у Русији.

Извор: СРНА