latinica  ћирилица
02/10/2017 |  09:26 ⇒ 09:27 | Аутор: РТРС

Теодосић дијелио сјајне асистенције на дебију! (ВИДЕО)

Српски кошаркаш Милош Теодосић добро се представио новом клубу и навијачима, пошто је у дебију за Лос Анђелес Клиперсе уписао 8 асистенција.
Милош Теососић - Фото: Screenshot
Милош ТеососићФото: Screenshot

Теодосић је у првој припремној утакмици у сезони, коју су Клиперси изгубили од Торонта резултатом 121:113, на паркету провео 20 минута, али није имао неки значајнији кошгетерски учинак.

Он је промашио свих пет шутева из игре (три пута покушао за три поена), искористио једно од два слободна бацања, али је надокнадио у другим статистичким категоријама – осим споменутих додавања за кошеве саиграча, имао је и двије украдене лопте. Готово свака од његових асистенција била је изузетно и саиграчима је остало само да лагано положе или закуцају.

Најефикаснији у редовима франшизе из "града анђела" био је Блејк Грифин са 18 поена, док су по 17 додали Данило Галинари и Лу Вилијамс.

Са друге стране, Репторси су одиграли много боље у нападу, пошто су чак седморица играча завршила са двоцифреним учинком – Кајл Лаури је предводио свој тим са 17 поена, једним више од Нормана Пауела, по 12 су додали Серж Ибака и Си-Џеј Мајлс, један мање од њих имали су Демар Дерозан и Делон Рајт, а Јонас Валанчунас је уписао дабл-дабл (10 поена и 10 скокова).

У другој утакмици вечери Мајами је био бољи од Атланте резултатом 96:90, а предводио их је Тајлер Џонсон са 14 поена. Горан Драгић је добио само 13 минута и за то време постигао 6 поена.

Код Хокса су се истакли Дивејн Дедмон и Денис Шрудер са по 12 поена.

Извор: Б92