latinica  ћирилица
02/10/2017 |  11:25 | Аутор: РТРС

Прва СДС осудила иступ Александре Пандуревић

Прва Српска Демократска Странка осудила је синоћњи медијски иступ Александре Пандуревић, посланице СДС у Представничком дому Парламента БиХ.
Александра Пандуревић - Фото: СРНА
Александра ПандуревићФото: СРНА

У овој странци истичу да се Алексанадра Пандуревић појављује као дежурни мегафон у служби државне власти, обично без знања и основа критикујући све и свашта.

"Тако је у синоћној емисији `Црно на бијело` БН Телевизије прозвала Џевада Галијашевића и Жељку Цвијановић због тога што су присуствовали оснивачкој скупштини Прве СДС, занемарујући чињеницу да су челници СДС-а били први на списку позваних, али да нису нашли за сходно да одговоре на позив, чак ни писменим путем. Ово само потврђује њихов однос према политичкој стварности и према јавности Српске, као и према чланству СДС, те показује да је њихово једино оружје критизерство", истиче се у саопштењу.

Такав иступ, како се наглашава, је доказ политичке неписмености и некултуре, јер су требали обавијестити да неће присуствовати оснивачкој скупштини, као што су учиниле све друге странке и асоцијације које су позване.

"Жељка Цвијановић је присуствовала као замјеник предсједника СНСД-а, а Џевад Галијашевић је изразио жељу да присуствује, што за нас није представљало никакав проблем. Овог пута ћемо остати у границама културе и толерантности, а следећи пут ћемо на бесмислене и неутемељене прозивке реаговати много оштрије и конкретније", додаје се у саопштењу Прве СДС.