X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
02/10/2017 |  12:36 | Аутор: РТРС

Беванда: Остајемо при приједлогу о повећању акциза за 15 фенинга

Министар финансија и трезора БиХ Вјекослав Беванда рекао је данас да чланови Управног одбора Управе за индиректно опорезивање БиХ остају при ранијем Приједлогу закона о измјенама и допунама Закона о акцизама, којим је предвиђено повећање акциза на нафту, нафтне деривате и лож уље за 15 фенинга по литру.
Вјекослав Беванда (Фото: Beliczay Laszlo) -
Вјекослав Беванда (Фото: Beliczay Laszlo)

Прије почетка састанка УО УИО БиХ у Бањалуци, Беванда је рекао да очекује да овај приједлог закона буде усвојен, подсјетивши да је ово законско рјешење "оборено" у парламенту БиХ.

Он је навео да ће на данашњем састанку бити расправљано и о одлуци о привременом финансирању од прихода од индиректних пореза, истичући да ће привремени коефицијенти за расподјелу средстава вјероватно бити усвојени.

УО УИО БиХ одржаће данас у Бањалуци двије сједнице, а на првој ће бити разматране одлуке о утврђивању привремених коефицијента за расподјелу средстава са Јединственог рачуна за период јул-септембар, те приједлог привремених поравнања међу ентитетима.

На дневном реду те сједнице је и информација о стању и активностима УИО за прво полугодиште ове године и буџетском плану за 2018. годину, као и низ правилника из области рада УИО, саопштено је из Управног одбора УИО.

Дневним редом друге сједнице предвиђено је разматрање Нацрта закона о измјенама и допунама Закона о акцизама у БиХ, те нацрта закона о измјенама и допунама закона о систему индиректног опорезивања, те уплатама на Јединствени рачун и расподјелу прихода. 

Извор: Срна