latinica  ћирилица
02/10/2017 |  12:40 | Аутор: РТРС

Бањалука: Почела школска година - уписано више од 2.200 бруцоша

На факултетима Универзитета у Бањалуци данас је почела школска академска 2017/2018. година у коју је уписано више од 2.200 бруцоша.
Студенти - Фото: РТРС
СтудентиФото: РТРС

Ректор Универзитета Милан Матаруга рекао је да су задовољни бројем уписаних, што је само 58 мање у односу на прошлу годину, те да су попуњена мјеста када је ријеч о финансирању студија.

"Улажите у знање, то је инвестиција која је увијек са вама и коју вам не може нико узети било гдје да се налазите. Улажите у знање, јер је то нешто што се дијељењем умножава", поручио је Матаруга на заједничком академском часу за студенте прве године свих факултета.

Он је бруцошима пожелио добродошлицу и успјех у будућем школовању, те захвалио што су изабрали Универзитет у Бањалуци за даље усавршавање.

Студентима је пригодно предавање одржао предсједник Српске академије наука и умјетности Владимир Костић који је рекао да су овакви догађаји доказ да академија наставља да живи и даље.

Он је оцијенио да све мањи број студената из године у годину у Српској и Србији, али и региону, јесте идентичан проблем.

"Вероватно да би у том случају и заједнички напор помогао да нађемо решења која су боља него да то радимо појединачно", закључио је Костић.

Универзитет у Бањалуци водећа је високошколска образовна институција у Републици Српској и други по величини универзитет у БиХ.

У саставу Универзитета има 17 факултета са 58 студијских програма првог циклуса, 66 програма другог циклуса и десет студијских програма трећег циклуса студија.

Извор: Срна