latinica  ћирилица
02/10/2017 |  16:28 ⇒ 20:07 | Аутор: РТРС

Почео осми Меморијални турнир "Др Милан Јелић"

Министар индустрије, рударства и енергетике Републике Српске Петар Ђокић отворио је у Модричи дводневни Меморијални фудбалски турнир "Др Милан Јелић", који се одржава у знак сјећања на некадашњег предсједника Републике Српске.
Почео осми Меморијални турнир "Др Милан Јелић" - Фото: СРНА
Почео осми Меморијални турнир "Др Милан Јелић"Фото: СРНА

Турнир организује Фудбалски клуб Алфа Модрича на стадиону, који носи име Милана Јелића, бившег предсједника Фудбалског савеза Републике Српске и БиХ.

Ђокић је отварајући турнир, рекао да је живот Милана Јелића био посвећен људима, а прије свега младима.

"Јелић младима може бити узор по резултатима, које је остварио у привреди, политици и спорту. Био је и остао добар примјер, како се треба борити и изборити за високе циљеве", истакао је Ђокић.

Он је рекао да се турниром одаје пошта Јелићу, али се даје и значај фудбалу и људима који воле овај спорт у Модричи, Републици Српској и БиХ.

На турниру ће наступити млађе селекције фудбалских клубова ОФК Београд и Црвена звезда из Београда, Звијезда из Градачца, Сарајево из Сарајева и Братство из Грачанице, те клубова Озрен из Петрова, Љубић из Прњавора, Слога из Добоја, Борац из Шамца, Звијезда 09 из Бијељине и домаћина Алфа Модрича.

Предсједник Фудбалског клуба Алфа Модрича Петар Јелић рекао је да је задовољан бројем учесника турнира, који и на овај начин показују поштовање према његовом оцу, Милану.

"Циљ нам је да наредних година манифестација окупи спотристе из свих земаља бивше Југославије", додао је Јелић.

Турнир је подржао и начелник општине Модрича Младен Крекић, који је нагласио да је Милан Јелић урадио много на промоцији спорта и спортске културе у Модричи, Републици Српској и БиХ, због чега је заслужио велико поштовање.

Данас се, према програму такмичења, играју квалификационе утакмице, а сутра од 10.00 часова почеће полуфинална такмичења.

Одигравање финалне утакмице предвиђено је за 17.00 часова, након чега ће турнир, који се организује по осми пут бити затворен.

Извор: СРНА