latinica  ћирилица
02/10/2017 |  17:25 ⇒ 21:25 | Аутор: РТРС

Бесплатно скијање за ђаке са Пала

Директор Олимпијског центра /ОЦ/ "Јахорина" Дејан Љевнаић и начелник општине Пале Бошко Југовић данас су на Јахорини потписали уговор на основу којег ће свим ученицима основних и средњих школа са подручја општине Пале бити омогућено бесплатно скијање у току предстојеће зимске сезоне.
Јахорина - бесплатно скијање за ђаке - Фото: СРНА
Јахорина - бесплатно скијање за ђакеФото: СРНА

"Имам велику част да потпишем уговор у име ОЦ о бесплатном скијању за ученике основних и средњих школа", рекао је Љевнаић на конференцији за новинаре, истичући да је ово једна од најважнијих одлука које је ОЦ донио.

Према његовим ријечима, одлуком да се дјеци која су рођена и живе у близини Јахорине омогући бесплатно кориштење скијалишта ОЦ "Јахорина" подстиче друштвену одговорност, али и дјецу да се врате спорту и да стекну здраве навике.

"У претходном периоду дјеца су ту расла, гледали су Јахорину, међутим због цијене ски-паса и опреме за скијање многа нису била у стању да се баве скијањем. Од данас неће имати тај проблем - биће пријатељи Јахорине, рашће на Јахорини", рекао је Љевнаић и изразио наду да ће Јахорина у будућности изродити и неког свјетског првака у скијању.

Љевнаић је објаснио да општина преузима одговорност да ће организовати дјецу да долазе на планину и превоз.

"Нема ограничења у броју дјеце ни дана, нама је жеља да дође што више дјеце", рекао је директор ОЦ "Јахорина".

Према његовим ријечима, одговорна лица која ће бити у пратњи дјеце свако јутро ће на основу списка дјеце преузимати ски-пасове и увече их враћати ОЦ како би се спријечиле злоупотребе попут препродаје ски-пасова.

Начелник општине Пале Бошко Југовић захвалио је Надзорном одбору ОЦ "Јахорина" за одлуку да ученицима основних и средњих школа поклони бесплатно скијање током предстојеће сезоне.

"Од првог дана Љевнаић је локалну заједницу ставио у приоритет. Заједно доносимо одлуке, за које се надамо да ће бити квалитетне", додао је Југовић.

Најављено је да ће исти уговор бити потписан и са општином Трново, на чијем се подручју такође налази ОЦ "Јахорина".

Извор: СРНА