latinica  ћирилица
02/10/2017 |  18:19 ⇒ 18:48 | Аутор: РТРС

Поново одгођено изјашњавање о Нацрту закона о акцизама

Управни одбор Управе за индиректно опорезивање (УО УИО) БиХ одгодио је на данашњој сједници у Бањалуци изјашњавање о Нацрту закона о измјенама и допунама Закона о акцизама у БиХ због техничког усаглашавања текста закона.
УИО БиХ - Фото: РТРС
УИО БиХФото: РТРС

Предсједавајући Управног одбора УИО БиХ и министар финансија и трезора Вјекослав Беванда, након петочасовне сједнице ново изјашњавање најавио је за сриједу.

"Од представника Управног одбора УИО из Федерације смо добили интервенције на текст закона и дали смо вријеме ентитетским властима да се усагласе и да се у сриједу изјаснимо. Тренутно није било сагласности између представника ентитетских власти у УО УИО", рекао је Беванда, али није желио да говори о којим интервенцијама је ријеч.

На данашњој сједници разматран је и преднацрт закона о порезу на додану врииједност (ПДВ) који је упућен из УИО. Закључено је да се у израду овог законског рјешења укључе експерти из Управног одбора и ресорних министарстава прије финализације овог документа и упућивања у даљу процедуру.

УИО примио је к знању информацију о стању и активностима Управе за првих шест мјесеци ове године гдје је утврђен раст прихода од индиректних пореза, а овај позитиван тренд настављен је и у извјештајном периоду за девет мјесеци.

Разматран је и програм рада Управе и Управног одбора за 2018. године те прорачунски захтјев за идућу годину у износу 91,2 милиона КМ који ће бити допуњени за идућу сједницу прије изјашњавања и упућивања Савјету министара БиХ у даљу процедуру.

Данас нису разматране тачке дневног реда које се односе на утврђивање привременог коефицијента за расподелу прихода и поравнања међу ентитетима за претходна раздобља.

Извор: Блиц