latinica  ћирилица
02/10/2017 |  19:52 ⇒ 20:24 | Аутор: РТРС

Јахорина спремна за зимску сезону (ВИДЕО)

На Јахорини највећи радови од Олимпијских игара 1984.
Јахорина - Фото: РТРС
ЈахоринаФото: РТРС

Убрзано се припремају за зимску сезону. Донесена је одлука за другу емисију обзвезница Олимпијског центра, у износу преко 10 милиона марака. У наредној сезони на Јахорни ће бесплатно скијати дјеца са Пала. И свјетски првак Немања Мајдов добио је локацију, за џудо салу на Јахорни.

На Јахорни све је подређено зимској сезони. Уређују се стазе, санирају путеви, припрема паркинг. Приоритет је вјештачко осњежавање. До тада треба завршити водоснабдијевање, изградити заштиту од вјетрова. Све почиње од скијашких стаза.

Јахорини требају нова улагања. На ванредној скупштини акционара Олимпијског центра донијелу су одлуку о другој емисији обвезница од 10 милиона 375 хиљада марка.

На Јахорни ће ове зиме сугрно бити више дјеце. Олимпијски центар и општина Пале потписали су уговор да сви основци и средњошколци из ове општине могу бесплатно да скијају на Јахорини.

Са Јахорине су многи спортисти почињали походе на најсјанија одличија. Свјетски првак у џудоу Немања Мајдов није изузетак. Данас је одлучено да му се на Јахорини додијели локација за градњу џудо сале.

Како би спортисти и остали ове зиме уживали у Јахорни у Олимпијском центру раде пуном паром. Званично отварање зимске сезоне је половином децембра.