latinica  ћирилица
02/10/2017 |  21:27 ⇒ 21:33 | Аутор: РТРС

Златне одбојкашице дочекало 10.000 људи! (ВИДЕО)

Женску одбојкашку репрезентацију Србије поздравило је око 10.000 људи на платоу испред Старог двора у Београду.
Дочек златних одбојкашица - Фото: Screenshot
Дочек златних одбојкашицаФото: Screenshot

Изабранице Зорана Терзића одиграле су перфектан турнир у Бакуу и на крају заслужено стигле до европског злата. Репрезентацији Србије је ово четврта медаља на континенталним шампионатима, а друга златна, након тријумфа 2011. године у Београду.

Србија је у финалу шампионата Старог континента побиједила репрезентацију Холандије са 3:1 (25:20, 25:22, 18:25, 25:18).

За најкориснију играчицу турнира изабрана је Тијана Бошковић, док су се у најбољој постави шампионата нашле Стефана Вељковић и Бранкица Михајловић.

Одбојкашице Србије стигле су у Београд око 19.30 часова, када су их на аеродрому "Никола Тесла" дочекали навијачи, пријатељи, родитељи, фамилије и новинари. Авион је по слијетању прошао кроз водени лук, што се практикује када се одаје посебно признање путницима.

Након тога услиједио је пут ка чувеном "Балкону" гдје су стигле око 20.30 часова, а читав спектакл завршен је пола сата касније.

- Ово је све због вас навијача. Једну ствар немојте да заборавите, а значи нам пуно. Без обзира на резултат, ове дјевојке дају свој макскимум до задње капи зноја, до задње капи крви. Имајте то на уму сваки пут кад играју - поручио је Терзић.

Тијана Бошковић рекла је да се за ово живи и захвалалила се свима које су дошли. Изразила је наду да ће бити још оваквих прилика, те путила велике поздраве за Србији и Републику Српску. 

- Јако тешко је наћи праве речи, ово је нешто што сви сањамо и прижељкујемо. Хвала од срца и Србији и Републици Српској и наравано мом Брчком - рекла је Бранкица Михајловић

Тијана Малешевић се захвалила присутнима и навијачима уз поруку да су они вјетар у леђа, "ви сте оно што нас издваја од других и што нас ставља овдје гдје смо".

 Извор: Агенције