latinica  ћирилица
03/10/2017 |  08:44 | Аутор: РТРС

НБА: Јокићевих 16 поена, Богдановићево скромно издање

Протекле ноћи у НБА лиги троје српских кошаркаша нашла су се на паркетима дворана широм Сједињених Америчких Држава.
Никола Јокић - Фото: Getty Images
Никола ЈокићФото: Getty Images

Никола Јокић је у побједи Денвера над Лос Анђелес Лејкерсима, 113:107, постигао 16 поена уз два скока и три асистенције (5/10, 3/4 за три)

Репрезентатитвац Србије Богдан Богдановић дебитовао је за Сакраменто у тријумфу над Сан Антонио Спарсима, 106:100.

Члан најбоље петорке на недавно завршеном Евробаскету одиграо је 13 минута и за то вријеме постигао два поена (1/3) и ухватио три скока.

И као посљедњи, Раде Загорац је такође одиграо први меч у дресу Мемфиса, који је са 92:84 побиједио Орландо Меџик. Некадашњи играл Мега Бемакса за девет минута није успио да се упише у листу стријелаца (0/5).

Јокић је наставио са солидним партијама у предсезони, након што је у првом мечу постигао 12 поена, Сомборац је сада уписао 16, а притом је имао и два лијепа паса са преко цијелог терена.

Његови Нагетси одиграли су добар меч на гостовању у Лос Анђелесу, а уз Јокића одличан меч одиграо је Гери Херис који је утакмицу завршио са 25 поена. Од осталих играча, Милсап и Ернангомес су убацили 11, док су по седам имали Бартон, Мари и Пламли.

У пораженом саставу Лонзо Бол је имао осам поена и четири асистенције, док је поново најефикаснији био Кајл Кузма са 23 поена. Хрватски кошаркаш Ивица Зубац није се уписао у листу стријелаца.

Богдан Богдановић направио је дуго жељени "деби" за Сакраменто Кингсе, а учинак на крају утакмице био је скроман пошто је постигао два поена и три асистенције.

Једини кош дошао је послије куцања из транзиције у другој четвртини. Иначе, види се да ће српском играчу бити потребно мало времена да се привикне све у Сједињеним Америчким Државама.

Одличан деби имао је пети пик са овогодишњег драфта Диерон Фокс који је за 16 минута постигао исто толико поена.

Најефикаснији био је Френк Мејсон са 17 поена, Скал Лабисије је убацио 15, док је Бади Хилд постигао 12.

Када је ријеч о Загорцу, млади српски кошаркаш на терену је провео девет минута и за то вријеме није успио да постигне поен. Из игре је шутнуо пет пута, али ниједном није био прецизан.

Ипак, његови Гризлиси славили су против Орланда са 92:84, а најефикаснији у побједничком саставу био је Марио Чалмерс са 19 поена.

Од осталих мечева, Далас Меверикси су славили против Миловки Бакса са 106:104, уз 12 поена Јогија Ферела, девет Херисона Барнса и осам Сета Карија. У пораженом тиму Рашад Вон је постигао 20, док је Мирза Телетевић уписао осам поена и седам скокова.

"Нови" Бостон Селтикси славили су у ТД Гардену против Шарлота са 94:82. Кајри Ирвинг меч је завршио са девет поена и три асистенције, Хејворд је убацио пет, док је Џејсон Тејтум постигао девет поена.

У преостала два меча, на кинеској турнеји Вашингтон Визардси су били убједљиви против Лонг Лајонса 126:96, док је Јута Џез у Аустралији побиједила Синдеј Кингсе са 108:94.

Извор: Б92