latinica  ћирилица
03/10/2017 |  09:18 ⇒ 09:24 | Аутор: РТРС

Бањалучанке на европском скупу лица са инвалидитетом

Представнице Удружења жена са инвалидитетом "Ника" из Бањалуке учествовале су на осмом "Фридом драјв" скупу и конференцији Европске мреже за независан живот, који су недавно одржани у Бриселу.
Удружење "Ника" - Фото: СРНА
Удружење "Ника"Фото: СРНА

Тања Мандић Ђокић, Вера Бошковић, Вања Чолић, Душица Липовац и Тијана Ћуп из Бањалуке представљале су БиХ на највећем европском скупу лица са инвалидитетом која се залажу за самосталан живот.

На радионицама организованим у оквиру скупа било је ријечи о омогућавању примјене конвенције УН о правима лица са инвалидитетом, као и обезбјеђењу предуслова за самосталан живот на локалном нивоу, наводи се у саопштењу Удружења жена са инвалидитетом "Ника".

У протестној шетњи улицама Брисела и испред зграде Европског парламента лица са инвалидитетом из цијеле Европе тражила су право на рад и видљивост у друштву, поручујући да се слобода за лица са инвалидитетом огледа у могућности кориштења персоналне асистенције.

Одлазак Бањалучанки на "Фридом драјв 2017", који је одржан крајем септембра, омогућила је норвешка организација за самосталан живот лица са инвалидитетом "Улоба Норвеј".

Извор: СРНА