latinica  ћирилица
03/10/2017 |  11:05 | Аутор: РТРС

Иванишевић: Мрзим Сампраса, уништио ми је живот

Мој живот не би био исти да нисам освојио Вимблдон. Неко каже да је најважнија ствар у спорту учествовати, али то није истина. Памти ли неко онога ко је поражен у финалима?, прича Иванишевић.
Горан Иванишевић (Фото: uaeroyals.com) -
Горан Иванишевић (Фото: uaeroyals.com)

Горан Иванишевић је био један од оних тенисера са којима је увијек било занимљиво. Поред играчког умијећа и са својим понашањем је знао да изненади гледаоце, па и данас је омиљен на појединим егзибиционим турнирима.

Међутим, далеко од тога да је Хрват схватао тенис као забаву о чему говори и његова изјава скоро двије деценије послије о Питу Сампасу, кога изузетно цијени.

Наиме, Американац је 12 пута савладао Иванишевића у 18 међусобних дуела, од чега два пута у финалу, а једном у полуфиналу Вимблдона, што Горан и даље не може да прежали.

- Сампрас ми је уништио живот. Волим Пита, он је велики шампион и добар момак. Али изгубио сам много полуфинала и финала против њега. Мрзим га из спортске перспективе. Његов борбени дух и менталитет су били кључ за успјех. Мој живот не би био исти да нисам освојио Вимблдон. Неко каже да је најважнија ствар у спорту учествовати, али то није истина. Памти ли неко онога ко је поражен у финалима? Све до тог понедјељка био сам вјечити други. Ни ја се не сјећам тих проклетих финала иако сам у њима играо. Сада, 16 година касније, људи ме и даље заустављају на улиции присјећају се 16. гема одлучујућег петог сета", рекао је Горан Иванишевић.

Извор: Новости