latinica  ћирилица
03/10/2017 |  12:01 ⇒ 12:16 | Аутор: РТРС

Малишани из вртића "Цврчак" посјетили градоначелника Бањалуке

Дјеца из бањалучког вртића "Цврчак" са својим васпитачима и руководством Центра за предшколско васпитање и образовање посјетили су данас, поводом Недјеље дјетета, градоначелника Бањалуке Игора Радојичића.
Бањалука, Недјеља дјетета, Радојичић,  пријем за малишане - Фото: СРНА
Бањалука, Недјеља дјетета, Радојичић, пријем за малишанеФото: СРНА

Радојичић је рекао да су сусрети са дјецом увијек пријатни и занимљиви тренуци, а овај пут разговарано је о правима дјеце, њиховим жељама и потребама, саопштено је из Градске управе.

"Дружили смо се, разговарали, размијенили поклоне, а од дјеце сам чуо шта би они жељели за свој вртић. Рекли су да би највише жељели да изградимо игралиште", навео је Радојичић.

Он је додао да је град, уз подршку друштвено одговорних компанија, ове године већ саградио пет игралишта, а до краја акције Бањалука би требало да буде богатија за 15 нових локација за игру и рекреацију најмлађих.

Он је подсјетио да је Скупштина града прошле године усвојила Акциони план за дјецу, који дефинише период до 2020. године. Бањалука је прва локална заједница у Републици Српској која је усвојила овај план.

За данашњи пријем дјеца су припремила различите садржаје - пјесмице, приче и рецитације.

Малишани из бањалучких вртића поклонили су Радојичићу симболичне поклоне које су сами направили, а од градоначелника су добили едукативно-дидактички материјал.

Директор Центра за предшколско васпитање и образовање Јелена Куртиновић каже да се у оквиру обиљежавања Недјеље дјетета, од 2. до 8. октобра, у свим вртићима одржавају бројне активности, додајући да ће данас на Тргу Крајине бити постављен изложбено-продајни штанд на којем ће малишани продавати своје радове.

Данашњем пријему присуствовао је и начелник градског Одјељења за образовање, здравство, омладину и спорт Драган Бањац.

Извор: СРНА