latinica  ћирилица
03/10/2017 |  12:29 ⇒ 12:37 | Аутор: РТРС

Предсједник Србије примио златне одбојкашице

Предсједник Србије Александар Вучић примио је данас женску одбојкашку репрезентацију Србије, која је освојила златну медаљу на протеклом Европском првенству, истакавши том приликом да су српске одбојкашице подигле углед Србије у свијету.
Вучић: Одбојкашице подигле углед Србије, желим веће награде за освајаче медаља (Фото: Тањуг) -
Вучић: Одбојкашице подигле углед Србије, желим веће награде за освајаче медаља (Фото: Тањуг)

Вучић је захвалио одбојкашицама и истакао да је финална утакмица Европског првенства била најгледанија у Србији, али и у Републици Српској.

"Срећни смо због спортског успеха, али и јер сте популарисале женски спорт. Од 2000. до 2013. године српски спортисти су освојили 117 медаља, а у последње четири године 126 - тачно је да нам иде боље. Захваљујем вам у име целе нације, подигле сте углед Србији, бескрајно вам хвала. Бориле сте се, не постоји ништа важније него када човек да све од себе", навео је Вучић.

Предсједник Србије рекао је да је тражио од Владе да се увећају награде освајачима медаља.

"Наредно Европско првенство је за две године у четири земље, и тамо све да победите, а онда да се спремите за Олимпијске игре. Надам се да ће Влада прихватити мој предлог да се додатно појачају награде. Освојили смо осам медаља у Рију прошле године, циљ је био 12. За припрему за Игре имаћете све услове", поручио је Вучић.

Пријему одбојкашица у Предсједништву Србије присуствовао је и стручни штаб женске одбојкашке репрезентације Србије, министар омладине и спорта Вања Удовичић, те предсједник Одбојкашког савеза Србије Зоран Гајић.

Капитен златних одбојкашица Милена Рашић уручила је Вучићу урамљену фотографију репрезентације.

Извор: СРНА