latinica  ћирилица
03/10/2017 |  15:00 ⇒ 15:59 | Аутор: РТРС

Пољопривредници хитно да ажурирају податке

Агенција за аграрна плаћања Републике Српске данас је исплатила 2.522.000 КМ по основу подстицаја за пољопривредну производњу.
Пољопривреда - Фото: РТРС
ПољопривредаФото: РТРС

О наредној уплати јавност ће бити благовремено обавијештена, саопштено је из Министарства пољопривреде Републике Српске.

Агенција за аграрна плаћања Републике Српске позвала је данас пољопривреднике да хитно ажурирају податке о бројевима рачуна у банкама и Агенцији за посредничке, информатичке и финансијске услуге како би им била уплаћена средстава као подршка новом циклусу производње.

"Провјером рачуна корисника средстава за подстицаје за пољопривредну производњу код комерцијалних банака, Агенција је установила да је евидентиран велики број неактивних и неисправних рачуна фармера", саопштено је из Министарства пољопривреде.

Из Агенције напомињу да је овај проблем већ присутан одређено вријеме, што отежава рад Агенције, а за један број корисника резултира тиме да банке враћају уплаћена средстава за подстицаје.

"Како се ово не би дешавало у предстојећем поступку уплате средстава за подршку новом циклусу производње, пољопривредницима се, као власницима рачуна, савјетује да што прије одласком у банку и АПИФ провјере и ажурирају статус својих банковних рачуна", наводи се у саопштењу.

Извор: СРНА