X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
03/10/2017 |  16:02 ⇒ 04/10/2017 | 09:25 | Аутор: РТРС

Релевантан једино текст закона о акцизама који су усагласиле ентитетске владе

Предсједник Владе Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је Срни да је за Владу Српске и њеног представника у Управном одбору Управе за индиректно опорезивање, а тиме и за Клуб посланика СНСД-а у Парламентарној скупштини релевантан једино онај текст закона о акцизама који су заједно усагласиле ентитетске владе и који је усвојио и Дом народа БиХ.
Жељка Цвијановић - Фото: РТРС
Жељка ЦвијановићФото: РТРС

На питање Срне да прокоменатрише позив предсједавајућег Савјета министара Дениса Звиздића упућен члановима Управног одбора УИО, посебно представницима Српске и ФБиХ, да се усагласе о новом тексту закона о акцизама који ће, како каже, садржавати потребан ниво транспарентности и јасно дефинисану намјену средстава, Цвијановићева је рекла да не зна о којем новом закону Звиздић говори.

"Покушај увођења било којег другог рјешења било би чисто експериментисање и импровизација, а тога смо се већ превише нагледали у институцијама БиХ. Што се нас тиче, релевантан је онај текст о којем се Влада Републике Српске већ изјаснила и тај текст ће подржати наш посланички клуб. За неко друго рјешење Звиздић може тражити подршку посланичког клуба СДС-а с којим је у коалицији", поручила је предсједник Владе Српске.

Што се тиче захтјева за потребним нивоом транспарентности и јасном намјеном средстава, Цвијановићева подсјећа да је то већ предвиђено приједлогом на који је Влада Републике Српске дала сагласност.

Извор: Срна