latinica  ћирилица
03/10/2017 |  16:17 ⇒ 17:34 | Аутор: РТРС

Тегелтија тражи извињење оних који су тражили његову оставку (ВИДЕО)

Министар финансија Републике Српске Зоран Тегелтија изјавио је данас да након изјашњавања шефа Мисије ММФ-а у БиХ Франциска Пародија да је извјештај Владе Републике Српске о буџетском дефициту валидан, тражи извињење оних који су тражили његову оставку.
Зоран Тегелтија - Фото: РТРС
Зоран ТегелтијаФото: РТРС

Тегелтија је рекао новинарима да Пародијева изјава "не значи сатисфакцију за њега, већ за 90 лица која израђују консолидовани извјештај о извршењу буџета Српске".

Он је подсјетио да је разлика у извјештајима о буџетском дефициту Владе Српске и Главне службе за ревизију јавног сектора Републике Српске више од 100 милиона КМ.

"Наравно да дефицита има и ми смо дефицит исказали јасно и транспарентно. Увијек сам говорио да Српска не ствара обавезе изнад буџетом одобрених средстава, као што то није створено ни у прошлој години", нагласио је Тегелтија.

Он је навео да су сви документи доступни и јавни, па самим тим доступни и ревизији и ММФ-у.

"Али, оно што сам неколико пута рекао, опет понављам, да је Главна служба за ревизију, не знам из којег разлога, тенденциозно и недобронамјерно представила финансијско стање у Српској са становишта исказивања висине дефицита", истакао је Тегелтија.

Резидентни представник ММФ-а у БиХ Франциско Пароди рекао је да је ММФ након анализе извјештаја за 2016. годину о извршењу буџета Републике Српске, као и ревизорског извјештаја, констатовао да су подаци власти Српске поуздани.

Извор: РТРС, Срна