latinica  ћирилица
03/10/2017 |  18:59 ⇒ 19:01 | Аутор: РТРС

Вулин Пленковићу: Зашто су читави крајеви Далмације празни?

Министар одбране Србије Александар Вулин, реагујући на изјаву хрватског премијера Андреја Пленковић да у Хрватској није био "никакав грађански рат, већ одбрана од агресије", саопштио је да, "ако су Срби постали агресори самим чином рођења у Хрватској, онда је агресије заиста и било".
Александар Вулин (фото: © Tanjug/ RADE PRELIC) -
Александар Вулин (фото: © Tanjug/ RADE PRELIC)

- Ако није био грађански рат, зашто је пред камом и јамом Хрватску напустило 250.000 дрзављана Хрватске српске националности - упитао је Вулин.

Он је Пленковића упитао и "ако није био грађански рат, зашто су читави крајеви Далмације празни и у њима више не живе грађани Хрватске српске националности?"

- Ако није био грађански рат, која је то елементарна непогода убила више хиљада грађана Хрватске, српске националности? Одговоре Пленковић не дугује мени, дугује их протјераним Србима, али и свом народу, прије свих и прије свега - навео је Вулин.

Премијер Хрватске и лидер ХДЗ-а Андреј Пленковић изјавио је синоћ да Влада, ХДЗ и све државне институције имају јасан став да се у Хрватској није водио никакав грађански рат, као што каже Вулин, већ да су "хрватски бранитељи у Домовинском рату Хрватску одбранили од агресије".

Извор: Танјуг