latinica  ћирилица
03/10/2017 |  19:15 | Аутор: РТРС

Ескими упозоравају: Земља се помјерила

Старјешине Ескима тврде да знају узроке страшних вјетрова и промјена температуре на Земљи.
Земља - Фото: АП
ЗемљаФото: АП

Ако се осврнемо на оно што се догађало у свијету у протеклих неколико година, очигледно је како се број природних катастрофа и елементарних непогода повећао. Неки за то криве глобално загријавање, човјечанство и наш начин живота, док су други увјерени како је све то само дио природних циклуса природе.

У јулу се велика санта леда од неколико трилиона тона, четири пута већа од Лондона, одломила и одплутала од Антарктика. Под именом А68, монструозни ледени бријег који обухвата 5.800 квадратних километара одломио се од леденог покривача.

Према бројним стручњацима, то није само забрињавајуће - то је алармантно. Извјештаји показују да глобално загријавање није никад било тако опасно као данас, а према америчким извјештајима у дјеловима те земље просјечна температура је нарасла и до 5 степени.

Према мишљењу ексимских старјешина који су непогрешиви у прогнозирању времена, јер живе у складу са природом, изучавајући поприлично једноставне, али често занемарене сигнале, проблем није само у глобалном загријавању. Наиме, ти домороци у арктичким регијама Канаде, САД и Гренланда кажу како клима није кривац за све, већ се према њиховом мишљењу, једноставно речено "Земља помјерила".

Ово узнемирујуће упозорење упутили су НАСА и глобалној научној заједници, говорећи како је наша "планета стењала, а небо се промијенило". Наиме, они тврде како се Земља "затетурала", односно "нагнула" према сјеверу, што је изазвало  промјене на небу.

Ескими тврде да ни Сунце више не излази на мјесту на којем је излазило прије. Упозорили су и да им дани трају дуже него икад прије у историји,  као и да су се промјенили положаји Мјесеца и звијезда, што и јесте прави узрок промјена температуре и страшних олуја које у посљедње вријеме погађају планету.

Све старјешине су се сложиле како је узрок таквих промјена помјерање Земље према сјеверу. Њима смета што се за све оптужују климатске промјене и нико не истражује тај феномен, иако је очигледан, пише Ејшент коуд. Према њиховом мишљењу, Сунце је сада на вишој позицији на хоризонту и грије више него обично.

- Нешто се опасно догађа са Земљом - апелују Ескими.

Извор: Независне