X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
04/10/2017 |  08:00 | Аутор: РТРС

Мокри и клизави коловози

У већем дијелу Републике Српске јутрос се вози по мокрим и клизавим коловозима, а магла мјестимично смањује видљивост у котлинама и уз ријечне токове романијске регије и доњег Подриња, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.
Путеви (архива) -
Путеви (архива)

Посебан опрез неопходан је на дионицама које пролазе кроз усјеке и поред камених косина због могућих одрона камења и земље на коловоз.

Због санације тунела "Каловита брда" на дионици магистралног пута Љубогошта- Пале саобраћај је у тунелу потпуно обустављен и одвија се обилазницом у непосредној близини.

На дионици магистралног пута Бијељина-Главичице саобраћај је обустављен за сва возила због изградње канализационе мреже. Саобраћај теретних возила одвија се искључиво обилазницом, док се путничка возила преусмјеравају на градске улице.

Још трају радови на изградњи вијадукта на дионици магистралног пута Нова Топола-Клашнице, локалитет Маховљанске петље, од 23.00 до 5.00 часова због чега су на снази обуставе саобраћаја до максимално 30 минута, највише четири пута током овог периода.

На регионалном путу Површнице-Лопаре због санације клизишта саобраћај теретних возила преусмјерен је на путни правац Лопаре-Прибој-Бањ Брдо.

Због деминирања терена на деминерском радилишту Клакари Доњи 12 и Клакари Доњи 13 на магистралном путу Брод-Оџак радним данима од 8.00 до 18.00 часова саобраћај ће се одвијати тако што ће бити обустављан 30 минута и пропуштан 10 минута.

Због бушења и минирања терена на дионици магистралног пута Рогатица-Устипрача у мјесту Дуб на снази су повремене обуставе саобраћаја, од пет до 15 минута од 9.00 до 10.00 и од 14.00 до 17.00 часова.

На регионалним путевима Карановац-Кнежево, у мјесту Љубачево, и дионица Укрина-Горња Вијака, због активираног клизишта, саобраћа се једном траком, наизмјенично.

На дионици магистралног пута Брод на Дрини-Шћепан Поље забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.

Због саобраћајне незгоде која се догодила у мјесту Љубина, на магистралном путу Сарајево-Олово, саобраћај обустављен до завршетка полицијског увиђаја.

У сјеверним и сјеверозападним крајевима Федерације БиХ вози се по мокром и клизавом коловозу, па је неопходан појачан опрез.

Магла у јутарњим сатима мјестимично смањује видљивост у вишим предјелима, као и у котлинама и уз ријечне токове.

На граничним прелазима нема дужих задржавања.

На граничном прелазу Стара Градишка сужен је коловоз због радова у Хрватској, па се на граничном прелазу Градишка/Стара Градишка може очекивати спорије одвијање саобраћаја.

Извор: СРНА