latinica  ћирилица
04/10/2017 |  08:13 | Аутор: РТРС

Лас Вегас: Убица све надгледао камерама, пуцао 10-15 минута (ВИДЕО)

Полиција објавила је акције у Лас Вегасу у току пуцњаве у којој је убијено 58 особа. Истовремено, објављени су нови детаљи о масакру.
Реконструкција пуцњаве у Лас Вегасу (Фото: thesun.co.uk) -
Реконструкција пуцњаве у Лас Вегасу (Фото: thesun.co.uk)

Стивен Педок је у недјељу увече на концерту на отвореном пуцао са 32. спрата хотела у Лас Вегасу и том приликом убио 58 особа и ранио преко 500.

Снимак који је објавила полиција направљен је камером закаченом на униформи полицајца, а на њему се прва рекација полицајаца након што се зачула рафална паљба, а чује се и апел да се људи склоне.

Полиција је у собу хотела у којој се налазио убица упала након што је Педок извршио самоубиство, а у соби је пронашла 23 комада оружја.

Нађени су и уређаји за убрзавање оружане ватре, односно два уређаја (bump-stock) који се поставе на полуаутоматско ватрено оружје, те оно ради као потпуно аутоматско.

Полиција је објавила и нове детаље који говоре да је Педок имао камере којима је надгледао ситуацију изван хотелске собе одакле је пуцао. Тиме је надгледао да ли неко долази да га хапси.

Осим у хотелској соби, оружје је пронађено и у Педоковој кући, пет пиштоља, двије сачмаре и прегршт муниције.

Педокова дјевојка Марлоу Денли стигла је у уторак увече у Лос Анђелес, гдје ју је на аеродрому сачекао ФБИ. Она је допутовала из Маниле.

Полиција и даље испитује који би могао да буде мотив злочина. Пуцао је између девет и 11 минута након што је полиција добила први позив.

Свједоци наводе да пуцњава трајала од десет до 15 минута.

Исламска држава преузела је одговорност за напад, међутим доказа да је Педок био повезан са исламистима нема. Полиција сматра да је дјеловао сам.

Извор: Б92