latinica  ћирилица
04/10/2017 |  09:02 ⇒ 09:04 | Аутор: РТРС

Хрватски медији: Вучић још неко вријеме неће ићи у Хрватску

Предсједник Србије Александар Вучић још неко вријеме неће ићи у Хрватску, иако је његова посјета најављена и у Београду и у Загребу, пише Јутарњи лист.
Александар Вучић (Фото: Sputnik/Радоје Пантовић) -
Александар Вучић (Фото: Sputnik/Радоје Пантовић)

Хрватски Вечерњи лист пише да се посјета одгађа "до даљег".

Разлог за то су нове "тешке ријечи" које су пале између званичника Београда и Загреба.

Јутарњи лист пише да канцеларије и једног и другог предсједника комуницирају, али да посљедњи догађаји показују како још увијек није дошло вријеме за сусрет.

"Без обзира на то када ће се посјета догодити, комуницира се на нивоу канцеларија како се реализовала посјета предсједника Србије", преноси Јутрањи ријечи једног високог хрватског званичника.

Лист додаје и да до напретка у односима Србије и Хрватске "несумњиво неће доћи".

У посљедњих десетак дана догодила су се три вербална "инцидента" између Београда и Загреба.

Јутарњи преноси да је управо Вучић у интервјуу за РТС изјавио како је доношење Закона о хрватским бранитељима "отварање Пандорине кутије".

Наводи се да је вербални сукоб потом избио између министра одбране Србије Александра Вулина и премијера Хрватске Андреја Пленковића о Вулиновој изјави да је "у Хрватској вођен грађански рат".

Најновија спорења избила су због подизања споменика мајору ЈНА Милану Тепићу, због којег је Загреб оштро реаговао, а Београд узвратио протестом, који је потом Хрватска одбила.

Извор: Б92