latinica  ћирилица
04/10/2017 |  09:07 ⇒ 09:09 | Аутор: РТРС

Ђурић: Изјаве из Брисела увредљиве за Србе

Изјаве из Брисела о Косову и Метохији као јединственом случају су у сукобу са логиком и истином, и увредљиве су за српски народ, изјавио је директор Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију Марко Ђурић.
Марко Ђурић - Фото: ТАНЈУГ
Марко ЂурићФото: ТАНЈУГ

- Умјесто цинизма и бесмислених фраза, од ЕУ очекујем разјашњење по више питања на које Брисел не даје одговор, зато што га нема или зато што сматра да Србија није вриједна да тражи било какве одговоре - поручио је Ђурић.

Он је упитао по чему је самопроглашено Косово јединствен случај и да ли ће се и даље у јавности слушати само глупости на ову тему?

Ђурић пита и зашто је српски, демократски усвојен Устав, мање вриједан од устава других земаља, као и да ли то што још није члан ЕУ, Србију сврстава у земље нижег реда?

Он је навео да очекује одговор и на питања зашто за Србију не важе међународне конвенције, повеља УН, Хелсиншки акти и други темељни принципи међународног права, да ли за Србе и Србију у свему важе друга правила, као и када и гдје су се грађани Србије, или макар само Косова и Метохије, изјаснили о такозваној независности, саопштено је из Канцеларије за Косово и Метохију.

- Како то да је данас, како кажете, вријеме за слогу и заједништво, а 2008. то није било? Да ли сте чули за изреку да можете неке људе обмањивати све вријеме, да можете обмањивати и све људе неко вријеме, али да не можете обмањивати све људе све вријеме? - упитао је Ђурић.

Извор: СРНА