latinica  ћирилица
04/10/2017 |  10:51 ⇒ 17:09 | Аутор: РТРС

Цвијановић: Апсолутно неприхватљива категорија "државни пут"

Предсједник Владе Републике Српске Жељка Цвијановић поручила је да је увођење категорије "државни пут" у Оквирну транспортну стратегију БиХ за Владу Српске апсолутно неприхватљиво.
Жељка Цвијановић - Фото: РТРС
Жељка ЦвијановићФото: РТРС

На питање да прокоментарише увођење категорије "државни пут" у Оквирну транспортну стратегију БиХ, Цвијановићева је рекла да је то измишљена категорија која нема упориште у било којем закону.

"Путеви и ауто-путеви који се граде и одржавају на територији ентитета и који се налазе у планским документима ентитета, и све то финансирају ентитети, једноставно припадају ентитетима и у њиховој су надлежности", нагласила је Цвијановићева.

Она је навела да "не чуди то што министар транспорта у Савјету министара не одговара на питања зашто се једна измишљена категорија нашла у тој стратегији, јер он одлично зна да је предложио незаконит текст, а Савјет министара га усвојио".

"Сматрам да је најбоље обуставити учешће наших представника у изради било којих заједничких стратегија док се ствари не доведу у ред, пропишу јасне процедуре и сви нивои власти уозбиље. Онда нека представници ЕУ гледају да ли им више одговара неред и стално натезање, разни преварантски трикови или хоће да имају озбиљне стратегије које ће служити као подлога за ангажовање европских средстава", рекла је Цвијановићева.

"Ако желе озбиљне саговорнике, и они и ти људи у Савјету министара, ми смо ту, а ако хоће трикове - онда ће морати да раде без нашег учешћа", поручила је предсједник Владе Републике Српске.

Извор: Срна