latinica  ћирилица
04/10/2017 |  11:27 | Аутор: РТРС

Радојичић: Још нема потребе за гријањем Бањалуке

Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић потврдио је да ће гријна сезона почети 15. октобра, али да ће, уколико температура ваздуха буде нижа, гријање бити пуштено и раније.
Гријање - Фото: илустрација
ГријањеФото: илустрација

Радојичић је рекао да је градска "Топлана" извршила такозвану топлу пробу, али да због високе температуре ваздуха за сада гријање неће бити пријевремено пуштено.

"Данас је најављено до 25 степени Целзијусових. То још није температура када се пријевремено треба пустити гријање. Уколико буде нижа, у складу са правилником, гријање ће бити пуштено и прије 15. октобра ", рекао је Радојичић новинарима.

Градска "Топлана" је такозвану топлу пробу обавила у понедјељак, 2. октобра да би провјерила да ли постоје кварови које је неопходно отклонити прије почетка сезоне. Из овог предузећа наводе да у нову сезону гријања крећу са дупло више енергента него прошле године,. Гријање ће, како кажу, бити пуштено прије 15. октобра уколико температура ваздуха мјерена у 21.00 час три дана заредом буде испод 12 степени Целзијусових са тенденцијом пада.

Извор: СРНА