X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
04/10/2017 |  12:33 | Аутор: РТРС

Црнадак у Сао Паулу размотрио могућности трговинске сарадње

Министар иностраних послова БиХ Игор Црнадак током посјете Бразилу боравио је у Савезној држави Сао Пауло гдје је, између осталог, посјетио Привредну комору Сао Паула, Институт за пољопривредна истраживања Бразила /Ембрапа/, као и Институт за технологију хране Савезне државе Сао Пауло /ИТАЛ/.
Игор Црнадак - Фото: РТРС
Игор ЦрнадакФото: РТРС

Током разговора разматране су могућности за унапређење трговинске размјене између БиХ и Бразила, договорене су узајамне посјете привредних делегација сајмовима и пословним форумима у БиХ и Бразилу, а посебна пажња посвећена је области пољопривреде.

Власти Сао Паула и Влада Бразила представиле су значајна достигнућа у области државне помоћи у пољопривреди, у политици субвенција пољопривреде, те њеног брзог технолошког развоја, саопштено је из Министарства иностраних послова БиХ.

Током разговора бразилска страна је изразила спремност за размјену искустава у тој области, о чему ће Министарство иностраних послова БиХ информисати надлежна министарства у Влади Републике Српске и Влади Федерације БиХ.

Привреда Сао Паула представља 80 одсто укупне економске снаге Бразила и са више од 42 милиона становника чини најснажнију привредну регију Федерације.

У наставку посјете Црнадак ће се сусрести са министром иностраних послова Бразила Алојзијом Фереиром, са предсједником Сената, те ће одржати предавање на Дипломатској академији Бразила /Рио Бронко институт/.

Извор: Срна