latinica  ћирилица
04/10/2017 |  12:42 | Аутор: РТРС

Ухапшен осумњичени за паљење угоститељског објекта у Требињу

Требињска полиција је ухапсила 31-годишњака чији су иницијали Р.С. из овог града који се сумњичи да је јуче запалио угоститељски објекат "Дионис" и провалио у кафић "Твинс", потврдио је начелник Полицијске управе Требиње Жарко Лакета.
Требиње: Изгорио кафић - Фото: РТРС
Требиње: Изгорио кафићФото: РТРС

Лакета је новинарима рекао да је полиција осумњиченог идентификовала истог дана на подручју Вишеграда, након чега је ово лице предато Полицији у Требињу на даљу криминалистичку обраду.

Он је навео да је полиција украдене предмете из ових кривичних дјела пронашла у једном објекту у Старом граду.

Према његовим ријечима, исто лице се сумњичи да је прије мјесец дана запалило помоћни објекат у требињском насељу Полице.

Према незваничним сазнањима, Р.С. је рекао да је прије двије године имао сукоб са власником "Диониса" у вези са саобраћајном незгодом.

Лакета је истакао да су, захваљујући раду полиције, ријешене и три тешке крађе у вези са објектима Српске православне цркве.

Он је рекао да је ухапшен тридесетпетогодишњак из Требиња чији су иницијали Р.Б. који се терети да је починио ове крађе, и то у цркви у Коњском гдје је из металне касе украо 250 КМ и надзорну камеру, те за двије крађе из аутомобила са паркинга Петропавловог манастира, из којих је украо новчаник са 250 КМ и мобилни телефон.

"Код овог лица пронађени су украдени предмети, а Р.Б. је у потпуности признао извршење тих кривичних дјела", рекао је Лакета.

Лакета је похвалио рад својих сарадника, начелнике Сектора полиције, Криминалистичке полиције и припадника Полицијске станице Требиње који су брзо и ефикасно разријешили тешке крађе.

У јучерашњем пожару у ресторану "Дионис" у Требињу у потпуности изгорјела унутрашњост објекта.

Власник ресторана Љубиша Вртикапа рекао је Срни да сумња да су непознати починиоци провалили у његов угоститељски објекат гдје су пили и јели, а након тога запалили ресторан.

Он каже да му није јасно зашто му је то учињено, јер се никоме није замјерио, већ поштено ради да би прехранио четворо дјеце.

Извор: Срна