latinica  ћирилица
04/10/2017 |  12:50 ⇒ 13:09 | Аутор: РТРС

Почела изградња моста у Крепшићу (ВИДЕО)

На регионалном путу Бањалука-Бијељина, у брчанском насељу Крепшић, почела је изградња моста који је порушен током елементарних непогода 2017. године.
Изградња моста код Брчког - Фото: РТРС
Изградња моста код БрчкогФото: РТРС

Пројекат чија је вриједност 692.000 КМ, помогла је и Влада Републике Српске, која је за пројектовање моста издвојила 65.000 КМ.

Ријеч о најфреквентнијој саобраћајници кроз Републику Српску и дистрикт Брчко, која повезује Србију, Бијељину и Бањалуку.

Рок за изградњу овог моста који је однијела набујала ријека Тиња 2017. године, а који се налази коридору- жили куцавици Републике Српске, је 90 дана. Извођачи радова наводе да почетак градње иде према плану. Изграђен је прилазни плато и сада се постављју шипови, на које ће доћи конструкција моста.

Пројекат изградње моста води јавно предузеће Путеви дистрикта Брчко. Радове изводе Приједор путеви са подизвођачима из Брчког.

- Радови су груписани у три гурпе- сам мост на шиповима и конструкција моста, корито са обало-утврдом и сређивањем дна и 317 метара пута. Пут треба да се третира с обзиром на то да се мост диже 55 центиметара, а пут је нижи, тако да ћемо дизати насипе и до метар и по - каже Мирослав Мишкић, директор Јавних путева дистиркта Брчко.

Ријеч је о пројекту који од изузетног значаја за Републику Српску и за дистрикт Брчко. Регионални пут, који је једна од најфреквентнијих саобраћајница у земљи и који пролази кроз Крепшић у коме се гради мост, повезује Србију, преко Бијељине и Брчког са Бањалуком и обрнуто.

- Влада Републике Српске је подржала изградњу овог објекта са 65.000 КМ, колико је коштала израда пројектне документације. Ми смо започели градњу моста, распона око 16 метара - рекао је градоначелник Дистрикта Синиша Милић.

Мост у Крепшићу требало би да буде завршен до краја календарске године, што ће омогућити да се саобраћање овим регионалним путем врати у нормалне токове.