X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
Сергеј Лавров у Бањалуци
04/10/2017 |  12:59 | Аутор: РТРС

"Вучић сматра да није добар тренутак за посјету Загребу"

Предсједник Србије Александар Вучић посјетиће Загреб када разговоре између њега и хрватске предсједнице омогуће мирније околности и другачија политичка атмосфера, сазнаје Танјуг у круговима блиским предсједнику Србије.
Колинда Грабар Китаровић и Александар Вучић (Фото: Танјуг / Сава Радовановић -
Колинда Грабар Китаровић и Александар Вучић (Фото: Танјуг / Сава Радовановић

Тиме су практично потврђене информације српских и хрватских медија о одлагању посјете, за коју се спекулисало да ће бити реализована у новемрбу, а најкасније до краја године.

"Предсједник Вучић сматра, а чини му се да је и предсједница Грабар Китаровић сагласна с тим, да је боље да до посјете дође онда када буде могло да се разговара мирно и у другачијој атмосфери", речено је Танјугу у изворима блиским српском предсједнику.

Датум посјете, иначе, није био ни утврђен, нити потврђен.

Посљедњих дана из Хрватске су стигли сигнали да званични Загреб није добро примио изјаве српских званичника, које су протумачене као релативизација "српске агресије на Хрватску из деведесетих".

У Загребу се пренебрегава чињеница да су те изјаве услиједиле као реакција на хрватски Закона о бранитељима, у којем се Србија, српски народ и припадници српске заједнице у Хрватској у закон уводе као агресори.

Раније су прво хрватски медији пренијели да се Вучићева посјета одлаже до даљег због недавних вербалних сукоба Београда и Загреба.

Извор: Танјуг