latinica  ћирилица
04/10/2017 |  14:38 | Аутор: РТРС

Ц. Гора: Акција против кавачког и шкаљарског клана

Црногорска полиција претресла је данас 21 локацију у Котору, Тивту и Херцег Новом, те одузела велики број аутомобила, оружја и већу суму новца од двије криминалне групе - такозваног кавачког и шкаљарског клана.
Полиција Црне Горе (Фото: Управа полиције) -
Полиција Црне Горе (Фото: Управа полиције)

У акцији под кодним називом "Бока" претресени су станови и друге просторије чланова организових криминалних група и њима блиских лица, саопштено је из црногорске Управе полиције.

"Заплијењено је 16 аутомобила високе класе од којих нека посједују одговарајући степен заштите и три мотоцикла", наводи се у саопштењу.

Одузето је пет пиштоља и пет пушака који ће бити предмет даљих провјера и вјештачења, више од 650 комада муниције различитог калибра, панцир и метални бокс, оптички нишан, те око 8.000 евра.

Полиција је одузела и више од 30 мобилних телефона и СИМ картица, од којих и један број страних. Међу одузетим телефонима су и они са високим нивоом крипто заштите који се користе као вид безбједне комуникације.

Одузето је и више таблет и лаптоп рачунара и УСБ меморија за складиштење података, те документација о различитим врстама новчаних транскација које ће бити предмет даљих провјера.

Полиција је заплијенила и већи број уговора о купопродаји непокретности и новчаним позајмицама, као и визит картица са контактима у земљама Јужне Америке.

Извор: СРНА