latinica  ћирилица
04/10/2017 |  15:06 | Аутор: РТРС

Србија - примљено 1.114 нових професионалних војника

Војска Србије примила је у свој састав 1.114 нових професионалних војника од децембра 2016. до данас, док је у процесу пријема још њих 867, а до краја године могло би да буде примљено још 663 људи, изјавио је данас у Нишу министар одбране Александар Вулин.
Војска Србије (фото: www.pecat.co.rs) -
Војска Србије (фото: www.pecat.co.rs)

Он је упутио позив свима заинтересованима који испуњавају одговарајуће услове, што значи да су служили војни рок са оружјем, да су млађи од 30 година и да су држављани Србије, да дођу у Војску Србије, саопштено је из Министарства одбране.

"За Војску Србије можемо да очекујемо боље дане и значајно повећање зарада, већ смо подигли дневнице, радимо на томе да се стандард повећа, покренућемо и значајан пројекат стамбене изградње. Имате и материјални разлог да будете у Војсци Србије, а наравно, ту је и онај који не може никаквим новцем да се измјери и израчуна, а то је љубав према позиву и према својој земљи", поручио је Вулин.

Министар одбране Србије данас је у пратњи начелника Генералштаба Војске Србије генерала Љубише Диковића и команданта Копнене војске генерал-потпуковника Милосава Симовића посјетио Мјешовиту артиљеријску бригаду и дио 3. бригаде Копнене војске у нишкој касарни "Мија Станимировић".

Извор: СРНА