latinica  ћирилица
04/10/2017 |  15:17 ⇒ 17:19 | Аутор: РТРС

Усвојен извјештај о извршењу буџета града Бањалука

Усвојен је извјештај о извршењу буџета града Бањалука за првих шест мјесеци ове године. Остварен је суфицит од три милиона марака, јер су буџетски приходи 129 милиона, док су расходи 126 милиона марака.
Скупштина града Бањалуке - Фото: РТРС
Скупштина града БањалукеФото: РТРС

Градоначелник Игор Радојичић истако је да Град редовно извршава све обавезе и да је годишња задуженост сведена на 11-12 одсто.

Суфицит који, ако се саберу сви фондови износи 3,7 милиона највећи је остварени суфицит у потеклих неколико година, кажу у Градској управи. Из опозиције питају зашто остварени суфицит није усмјерен за финансирање неопходних пројеката. 

-  Видјели смо приказан је суфицит али мене која нисам те струке и нас овако који смо лаици занима зашто тај суфицит није отишао на финансирање важних пројеката као зелени мост - рекла је Мирна Савић Бањац из НДП-а.

- 140 милиона уплаћено је подстицаја привреди, 760 хиљада је уплаћено за стипендије основцима и средњошколцима, пола милиона грантова уплаћено је за спорт један милион уплаћен је за комуналну ифраструктуру - истакла је начелница Одјељења за финансије Града Бањалука Божана Шљивар.

- Ми смо били уздржани јер је Раднички пословао позитивно а сматрамо да треба подржати све који послују позитивно али подржавамо и идеју градоначелника о трансформацији - изјавио је Боран Босанчић из ДНС-а.

Градоначелник најављује могућу трансформацију ове институције у центар за преквалификацију радника

- Кроз разговоре са привредницима, појавила се потреба за центром за преквалификацију и доквалификацију. Управо у том свјетлу разговараћемо о трансформацији Радничког универзитета у један такав центар - нагласио је градоначелник Бањалуке Игор Радојичић.

Додијељени су у закуп и пословни простори под посебним условима Друштву доктора и МУП-у. Због гужви приликом регистрације возила , МУП-у је додијељен додатни простор у улици Југ Богдана , на Старчевици.